Poctivý hubový guláš

Skvelý recept na hubový guláš.

Potrebujete

  • 500g čerstvých húb (najlepšie lesných)
  • 2 lyžice masti (alebo oleja)
  • 2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 čajová lyžička rasce
  • 1 až 2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky (prípadne štipľavej)
  • 4 až 5 paprík
  • 3 až 4 paradajky (prípadne nesladený paradajkový pretlak)
  • 3 až 4 zemiaky
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 lyžica hladkej múky
  • vývar (kurací alebo hovädzí)

Príprava

Pripravíme si vývar. Na masti osmažíme na drobno pokrájanú cibuľku, pridáme rascu a mletú papriku. Rýchlo premiešame, aby nezhorkla mletá paprika a hneď pridáme na kocky pokrájané huby, na pásiky pokrájané papriky a na drobno pokrájané paradajky. Dochutíme podľa chuti soľou a korením. Chvíľu podusíme, poprášime múkou, premiešame a podlejeme vývarom. Množstvo pridaného vývaru voľte podľa požadovanej hustoty gulášu. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, celý strúčik cesnaku a pomaly (na slabom ohni) dusíme až do mäkka.

 

Mohlo by vás zaujímať

Tip

Drevo štiepajte už za čerstva. Voda v tkanive dreva spôsobuje ľahšie oddeľovanie vlákien. Ušetríte sily i energiu.

Anketa

Princezná z ktorej rozprávky sa vám páči najviac?:

Kto je online

Momentálne online: 0 používateľov a 6 návštevníkov.

Prihlásenie